Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα-Basocellular carcinoma 
 

Το βασικό κυτταρικό καρκίνωμα (ΒCC) είναι ο πιο συχνός κακοήθης όγκος του δέρματος. Το μέγεθος του όγκου μπορεί να ποικίλει από λίγα χιλιοστά σε μερικά εκατοστά σε διάμετρο.
Τα βασικά κύτταρα εισβάλλουν στο χόριο. Παρόλο που τα ΒCC σχεδόν ποτέ δεν εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος, οι όγκοι συνεχίζουν να μεγαλώνουν, κάνοντας την χειρουργική απομάκρυνση τους απαραίτητη. Αν το ΒCC δεν διαγνωστεί έγκαιρα και δεν αφαιρεθεί χειρουργικά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αισθητική ζημιά.
Η πρώτη κατεξοχήν θεραπεία του ΒCC είναι η χειρουργική εκτομή αλλά μερικές εναλλακτικές θεραπείες είναι επίσης διαθέσιμες, όπως η κρυοχειρουργική, η ακτινοθεραπεία ή η φωτοδυναμική θεραπεία.
Η διάγνωση και ο καθαρισμός του μεγέθους του ΒCC μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια με υψηλής συχνότητας υπερηχογραφία. Το βασικό χαρακτηριστικό αποτελείται από μια υποηχητική εικόνα μαζί με μερικούς δυνατούς και πυκνούς ήχους.
Ο υπέρηχος του δέρματος είναι μια χρήσιμη μη επιθετική τεχνική για την προ και μετά θεραπευτική αξιολόγηση των όγκων του δέρματος και είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο για την τυφλή κρυοχειρουργική καταστροφή των όγκων του δέρματος.
Από οικονομικής άποψης, στη διάρκεια μιας ιατρικής επίσκεψης, ο δερματολόγος μπορεί να κάνει τη διάγνωση να καθορίσει το μέγιστο βάθος και τα πλευρικά όρια (χάρις στο DERMCUP) και αμέσως μετά μπορεί α αντιμετωπίσει τον όγκο με χειρουργική μέσα σε μια μέρα.

Εντοπισμός επανεμφάνισης

Το DERMCUP μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και μετά τη χειρουργική επέμβαση μετά από τρεις μήνες (για να αποφευχθεί παρερμηνεία της υποηχητικής περιοχής) ώστε να εντοπιστεί τυχόν τοπική υποτροπή. Το DERMCUP επιτρέπει μια έγκαιρη διάγνωση της επανάληψης πριν από την οπτική ανίχνευση. Το DERMCUP μπορεί επίσης να κατευθύνει τη βιοψία σε περιπτώσεις υποτροπής.

 
          

Basocellular carcinoma on the forehead (above the temporal artery)

 
          


Basocellular carcinoma on the face above the mastoidSuperficial carcinoma 
Pigmented carcinoma           

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Το blog μας με ιατρικά νέα


Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143114
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637