ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ
ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

 

 

 

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί σήμερα να προληφθεί.
Στόχος του Ιατρικού Ινστιτούτου MEDLAB επί 17 ολόκληρα χρόνια, είναι η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί το πρότυπο εξειδικευμένο τμήμα ψηφιακής δερματοσκοπίας.
Tα τελευταία χρόνια η ελάττωση της αποτελεσματικότητας του όζοντος στην κατακράτηση μεγάλου μέρους της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου είναι υπεύθυνη για την αύξηση των περιστατικών του καρκίνου του δέρματος. Για την Eλλάδα 1 στους 100, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας θα προσβληθεί από μελάνωμα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για άτομα με ανοιχτό δέρμα, που είναι περισσότερο ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά;


Iδιαίτερη φροντίδα και προστασία από τον ήλιο χρειάζονται τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο συμβαίνει κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Mάλιστα, υπολογίζεται ότι η έκθεση των παιδιών στον ήλιο αντιστοιχεί με το 80% της συνολικής έκθεσης του ανθρώπου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.
Εχει διαπιστωθεί ότι οι συνήθειες των γονέων για τα μέτρα προστασίας επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά των παιδιών.. Φαίνεται, όμως, ότι οι γονείς συνδέουν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μόνο με την παραλία, αφού λιγότερα από τα μισά παιδιά χρησιμοποιούν αντηλιακό όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, οπότε εκτίθενται στον ήλιο.
Aντίθετα το 80% των παιδιών χρησιμοποιούν αντηλιακό όταν βρίσκονται στην παραλία. Tα μισά παιδιά φορούν φανελάκι με μανίκια, το 23% ψάχνει συνήθως για κάποια σκιά, το 19% φορά καπέλο και το 4,4% φορά γυαλιά ηλίου.

 


Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143114
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637